Smartlog v3 » Malenes blog » Ægdonation, det nye sort?
Opret egen blog | Næste blog »

Malenes blog

Om min lille verden

Ægdonation, det nye sort?

8. May 2012 13:36, lyngbo

Nå, jeg var vist noget mørk i min sind, sidst jeg skrev herinde. Nu er jeg i bedste fald vist bare normal. Det vil sige skør og grinende.

Den ene dag tager den anden, og jeg synes tiden flyver af sted. Egentlig er det jo meget godt, for mens jeg blinkede blev det forår, og hov lige om lidt er det sommer. Bagsiden af medaljen er dog så, at jeg også bliver ældre og ældre. Normalt gør det jo ikke noget, for man bliver jo også klogere og klogere. Eller? Når man nu stadig er barnløs, er det ikke nødvendigvis et plus snart at runde 36.

Apropos det med den manglende stork, så har tingene taget en ny retning hvad angår fertilitetsbehandling. På OUH har lægerne nu forsigtigt konkluderet, at mine æg nok er blevet ødelagt, da jeg fik kemoterapi i sin tid. Derfor er næste skridt, at prøve at få et barn via en anden kvindes æg. Altså et donoræg. Til at starte med var det en lidt underlig tanke, men nu er jeg slet ikke i tvivl. Det skal prøves, og jeg vil altid elske det barn uanset hvor arvemassen kommer fra. Det er jo bare biologi og celler. Ingen kan vel være i tvivl om, at adoptivforældre elsker deres børn. Dette barn vil oveni købet være født af mig, og være genetisk forbundet med sin far. Følelsesmæssigt vil der ingen forhindringer være, det bliver vores barn, uanset hvor ægget kommer fra. For mig handler det ikke om etik, for det at få børn er et egoistisk instinkt. Jeg vil have et barn, og så må jeg tage mig af evt. konsekvenser senere i barnets liv.

Det er en helt ny verden for os. Som et parallelunivers, hvor kvinder hver eneste dag giver og får æg. Unge kvinder giver æg til kvinder som mig, kvinder uden æg, eller hollywooddivaer, der ikke kom i gang med babycirkusset i tide.

Desværre er der mangel på æg. Vi er flere der mangler, end der vil donere. Egentlig tror jeg, det er de færreste kvinder, der ikke vil donere æg af idealistiske årsager. For hvem vil ikke gerne hjælpe en veninde eller en søster, som akut mangler, det man selv smider om sig med hver eneste måned? Men i Danmark er det ikke lovligt at donere æg til en kvinde man kender. Derfor bliver det hele så uvedkommende. Man må heller ikke betale kvinder for at donere æg, udover kr. 500 svarende til ”lønnen” for en sæddonor. Nu har jeg fået taget æg ud 5 gange, og jeg kan godt afsløre, at jeg ikke ville gøre det alene for det latterlige beløb. Det gør altså ondt, og man kan fx ikke køre bil (fordi man får morfin) eller tage på arbejde samme dag. Derfor burde man som det første tilbyde kvinderne noget mere i kompensation. Det næste problem med at kvinder ikke kan donere til en man kender, er faktisk ved at blive løst. Det forlyder, at det fra 1. juli 2012 bliver tilladt med såkaldt krydsdonation. Det vil sige, at hvis en kvinde jeg kender, vil donere æg til ”puljen”, får jeg til gengæld et æg fra en kvinde, der også har doneret til ”puljen” for at hjælpe sin veninde. For mig at se, er det ren win win. Jeg er meget spændt på, om det rent faktisk bliver til noget, og på hvor hurtigt fertilitetsklinikkerne omstiller sig til disse nye muligheder.

Som det er lige nu, er der lange ventelister på æg. I det offentlige taler vi om 1-2 år. Det har tidligere været endnu længere, men jeg kan stadig ikke vente 2 år, for tiden går, og jeg bliver ikke yngre. I det private er ventelisterne efter sigende kortere. Jeg forstår ikke hvorfor, for de må jo heller ikke lovligt honorere ægdonorerne udeover kr. 500. Den sidste mulighed er at tage til udlandet, hvilket mange par og kvinder gør hvert år.

For vores vedkommende spiller vi pt. på flere heste. Vi er skrevet op til æg i det offentlige, har kontaktet en klinik i udlandet, og har en aftale på en privatklinik. Så nu må vi se hvad der sker.

Lægen sagde for resten, at antallet af ægdonorer stiger hver gang pressen omtaler problematikken. Så hvis nogen har talent og overskud til at pushe emnet igennem til offentligheden, så gør det da endelig.

Hvis nogen læste med her på bloggen, ville jeg slutte med en opfordring: Meld jer som ægdonorer, kvinder. Hjælp en medsøster, og forandr hendes liv for altid.

Malene Lyngbo Møller
Malene Lyngbo Møller

Kalender

« June 2018 »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

votechdirect.com vocation training schools
accounting degree

Tags

Arkiv