Smartlog v3 » Malenes blog » Assertion i København
Opret egen blog | Næste blog »

Malenes blog

Om min lille verden

Assertion i København

25. Apr 2008 23:13, lyngbo

Jeg har været på kursus et par dage. Det var et rigtig godt kursus. Relevant og givtigt. Vi havde blandt andet en del om konflikhåndtering. Uha det var fedt lige at få nogle ting på plads. Hvis alle mennesker bare var assertive, var der jo ingen konflikter mellem mennesker. Assertiv adfærd handler om:

  • at udtrykke dig personligt og direkte i sit samspil med andre
  • at udtrykke egne meninger, behov og følelser ærligt og direkte
  • at sætte grænser uden at krænke andres

Hvis du magter assertionen, skulle det gerne føre til, at du evner

  • at forholde dig konstruktivt til problemer
  • at formulere kritik uden at ligeværdigheden går tabt
  • at modtage kritik fra andre uden at føle sig uduelig
  • at give og modtage velment ros og anerkendelse
  • at håndtere konflikter uden at bruge magt

Det er virkelig interessant, synes jeg. Jeg kan jo se, hvor meget bedre en konflikt kan ende, hvis man husker at sige, hvad det gør ved MIG i stedet for hele tiden at nævne, hvad DU gør eller siger. Det skulle alle lære. Det var bare et lille pip om noget spændende teori. Nu skal jeg så ud og prøve det af, på dem jeg kender.

Kurset var i København, og det var jo en kærkommen mulighed for at komme "hjem" til byen og se søde veninder. Det var alt sammen dejligt og hyggeligt. Vi ses jo desværre ikke så tit, men jeg vil enormt gerne holde fast i venskaberne. Det gør jo altid ondt, når man opdager, at nogle mennesker er fatet ud af ens liv. Jeg ved godt, det er livets gang, men alligevel....

Siden jeg rejste fra København, har jeg haft den opfattelse, at de mest spændende jobs jo var derovre, og at det var lykken at arbejde tæt på magten (læs: Slotsholmen). Efter et par dages kursus med diverse kontormennesker fra departementer og styrelser, kan jeg forstå, at livet der ikke har ændret sig det mindste, siden jeg forlod departementet i 2001. De samme konflikter, og stenaldermennesker der ikke vil have forandringer. Jeg savner det faktisk ikke. Der hvor jeg er nu, har vi haft så mange forandringer, at dem, der ikke kunne tåle mosten, er rejst. Dermed har vi en meget mere dynamisk arbejdsplads, synes jeg. Jeg kan selvfølgelig kun tale for min egen afdeling. En anden ting var, at høre om mennsker der i en alder af 50+, stadig boede i en 3V. Det troede jeg jo selv engang, jeg skulle. Men jeg er altså blevet så glad for at have hus og have. En gang paracelhusbarn....

Vel hjemme på pinden var det jo dejligt at se kollegerne igen. Vi er ved godt mod, selvom der er så meget arbejde. Der er allerede et stillingsopslag i luften, og nu håber jeg bare, der kommer nogle rigtig gode ansøgninger.

Weekenden bringer ikke det store. Manden kommer hjem i 1½ døgn. Det er jo nærmest som dengang, man havde en kæreste, der var soldat. Næste weekend skal vi tilgengæld til koncert. Jeg håber på godt vejr og god stemning.

Nå nu vil jeg ud og hente vasketøj ind, der har hængt her i min egen lille have....

Malene Lyngbo Møller
Malene Lyngbo Møller

Kalender

« May 2018 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

votechdirect.com vocation training schools
accounting degree

Tags

Arkiv