Smartlog v3 » Malenes blog » Den forsvundne julestemning
Opret egen blog | Næste blog »

Malenes blog

Om min lille verden

Den forsvundne julestemning

18. Dec 2012 10:30, lyngbo

I denne søde juletid er alle så glade… eller det er vel meningen. Jeg synes bare ikke rigtig, jeg kan finde den store glæde. Den der boblende følelse af at alting er dejligt, og at man er lige nøjagtig der hvor man ønsker det, omgivet af de dejligste mennesker.

Det er lidt trist, når alle andre juler og hygger sig, og man selv ligesom ikke er med på vognen. Vi har pyntet lidt op til jul, men hvorfor egentlig det, for vi får jo ingen gæster, og vi har jo ingen børn. En adventskrans fik jeg aldrig tryllet frem, og nu her 6 dage før jul, kan det vel dårlig betale sig. Vi kunne selvfølgelig have inviteret vores venner, men den ene weekend skulle Aksel arbejde (mens jeg var til julefrokost med hans familie) og den anden weekend var vi i København.

I år er vi juleaften gæster hos en børnefamilie. Tingene der foregår i højt tempo, og vi er jo mere vant til fordybning, rødvin og tilstedeværelse. Vi kan nemt hygge os med andre menneskers børn, men det skal gerne være hyggeligt også, og med tid til voksensnak. Jeg tror ikke kun, at det er fordi jeg selv er barnløs, at jeg synes, børn fylder meget. Men hvis jeg ytrer mig om det, er det jo nemt at sige, at jeg bare er bitter over min egen situation, og derfor kritiserer børnefamilierne.

Sidste år holdt vi jul med mine forældre, og her er vi i den helt anden grøft. Siden min mor blev hjerneskadet og handicappet er alt forandret. Min mor elskede jul, og jeg elskede at julen hos hende altid var som jeg var vant til. En masse god mad, hygge og snak i mange dage. Nu er alt forandret. Aksel og jeg står for madlavning, oprydning osv., og når de 4 gaver er delt ud, er min mor træt, og julen er slut.

Vi har talt om, at vi jo også bare kunne holde jul alene. Men det synes jeg altså bare er for sørgeligt alligevel. Så er det jo kun menuen der er anderledes end en hvilken som helst anden aften. Og jeg har endnu ikke sluppet tanken om, at julen altså er noget særligt.

Denne her indre uro i mit sind er lidt svær at parkere. Min ene hjernehalvdel siger, at det er ok at lade følelserne råde, mens den anden tænker, at jeg må tage mig sammen. For jeg har rent faktisk en eksamen, jeg skal læse til. Det er stadig jura på deltid. I starten af dette semester var jeg fysisk og psykisk i knæ, og jeg kan godt mærke, at jeg ikke er særlig sikker i det her fag, fordi jeg kom lidt skidt fra start. Undervisningen stoppede 24. november, og der er skriftlig eksamen 4. januar. Jeg har lavet læseplan, og ved hvad jeg skal gøre. Men det er bare som om, det ikke rigtig trænger ind, når jeg sidder og læser. Jeg har svært ved at koncentrere mig, og tankerne flyver hele tiden. Lige nu kredser de om det her med julen, men der er også alle tankerne om fertiliteten, der larmen. Vi går hos en psykolog nu, og hendes råd er, at disse tanker ikke må fylde. Vi må max tænke og tale om det i 5 min. I stedet skal vi bruge vores energi på noget andet, så tankerne ikke står i vejen for at leve livet. For mit vedkommende skal jeg fokusere på mit studie. Men hold nu op det er svært. Jeg prøver virkelig hver eneste dag, og vi aftaler også hele tiden, at NU skal vi ikke tale om det mere. Gid man kunne slukke for alle de tanker og følelser om babyer, der måske aldrig kommer, og jule der ikke er som vi ønsker os. Og så i øvrigt bruge den energi på eksamenslæsningen. For det er der godt nok behov for, hvis jeg skal bestå det fag.

Jeg har tilmeldt mig næste semester, men ærlig talt, så orker jeg det næsten ikke. Jeg føler slet ikke, jeg kan fokusere på det, og svinge mig op til at brænde for det. Det bliver heller ikke bedre af, at det kommende semester er helt vanvittigt med 2 fag på til sammen 25 ETCS-point. En fuldtidsstuderende har 30 på et semester! Jeg ved ikke hvad de tænker på på SDU, når de tilrettelægger det sådan. Hvordan skal det kombineres med fuldtidsjob, ægteskab, hus, have, familie osv. Jeg ved det simpelthen ikke. Jeg prøver at finde den gamle ånd frem, fra da jeg startede på jura. Da var mit mål ikke at blive færdig, men at tage et fag ad gangen, og huske at den tid der gik godt, ikke kom skidt tilbage. For jeg kan jo bare lade være med at læse. Jeg har mit job, min indtægt og mangler ikke noget i den retning. Jeg har også hele tiden glædet mig over, at jeg jo ikke skulle være færdig på et bestemt tidspunkt, og at jeg ikke havde en SU der slap op, eller et kollegieværelse jeg skulle ud af. Men helt ærlig så er alle mine gode argumenter sevet ud i sandet, og lige nu er tanken om det kommende dræbersemester, da ved helt at tage pusten fra mig.

Glædelig jul!

Malene Lyngbo Møller
Malene Lyngbo Møller

Kalender

« June 2018 »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

votechdirect.com vocation training schools
accounting degree

Tags

Arkiv

Relaterede