Smartlog v3 » Malenes blog » En feriebeskrivelse med vægt på mad og drikke
Opret egen blog | Næste blog »

Malenes blog

Om min lille verden

En feriebeskrivelse med vægt på mad og drikke

3. Oct 2010 22:10, lyngbo

Hvis jeg skal gøre mig håb om at få beskrevet årets sommerferie her på bloggen, skal det vist til at være.

Vi kørte som sagt på vinruten, og alle steder var der mulighed for at smage vin. Men går simpelthen ind og spørger, om man må smage på varerne. Det må man altid, men nogle steder er det mere organiseret og professionelt end andre steder. Nogen steder fortæller de vidt og bredt om druer, produktion og vingården. Andre steder hælder de bare den vin du peger på op til dig. Igen er der den dumme sprogbarriere, som kan gøre det hele lidt fattigere. Vi fik smagt rigtig meget vin, og vi fik købt rigtig meget vin. Alsace er jo hvidvinsland, og det er egentlig ikke noget, vi har dyrket så meget før. Men nu ved vi en del mere, og har fundet ud af hvad der smager os. Alsacevine er altid i høje slanke flasker, der betegnes flütes. Vinen har navn efter druen i stedet for region eller sted. Det gør det meget nemt, når man efterhånden får smagt sig ind på, hvilken drue man mest er til. Hjemmefra har man måske lært at Riesling er en fin vin, men efter min smag er den ikke specielt god. Min yndlingsdrue var en Pinot Gris, så dem endte vi næste med at købe et par flasker af alle steder. Næsten alle vingårde laver også crement, der jo er den Alsace´ske version af champagne. Mmm, I love it. Vi har meget crement under sengen nu, og vi har lært og indført, at det nemt kan drikkes til maden.

Inden vi tog af sted havde Aksel fundet et gourmet-ophold i Colmar, og det glædede vi os selvfølgelig til. Opholdet faldt sammen med min fødselsdag, så der var rigtig lagt op til en god oplevelse. Pakken bestod af 3 overnatninger, 1 middag i et brasseri, 1 middag i en Michelinrestaurant og en vinsmagning. Sidstnævnte var lidt pinagtig, fordi vi efter mange prøvesmagninger egentlig havde meget godt styr på druerne, planterne og vinene. Dertil kom at hans vine egentlig ikke var SÅ fantastiske. Men han viste os stolt rundt i kældre og produktion, så pæne mennesker som vi var, købte vi selvfølgelig noget af hans vin. Han bragte det oven i købet til vores hotel, så vi fik lidt flasker med derfra alligevel. Hotellet var et Best Western, der oven i købet lå lige ved banegården, så det var ikke noget at råbe hurra for. Der var 10-15 minutters gangs til den gamle bykerne, og det var lidt ærgerligt, tænkte vi først. Men det skulle vise sig, at vi begge fandt Colmar ret rodet og uinteressant. Måske fordi vi havde set så mange hyggelige landsbyer ude på vinruten, at vi var mættede af bindingsværkshuse og skæve gader. Desuden havde Colmar ikke rigtig noget at byde på andet end den kunstner (Bartholdi), der lavede frihedsgudinden, som Frankrig forærede USA. De fik den formelt overdraget 4. juli 1880. Jeg har i øvrigt været oppe i den ældre dame tilbage i 2000, og det var egentlig ret fascinerende.

Men Colmar bød på fantastiske kulinariske oplevelser. På hotellet lå de 2 restauranter, vi skulle spise i 2 aftner. Fredag aften tog vi brasseriet, og der fik vi rigtig god mad. Selvom Aksel var noget lang i masken over hvor simpel hans ”kalbschnitzel” så ud, som den lå der helt alene på tallerkenen uden tilbehør. Men den smagte godt. Jeg derimod fik en fantastisk ret med andebryst under rødvinssovs med sprøde grøntsager og brasede kartofler. Det smagte rigtig godt, og jeg nynnede nærmest igennem det måltid.

Lørdag som var min fødselsdag, skulle vi så på Michelinrestaurant, der også lå på hotellet. Det var virkelig en formstøbt oplevelse og jeg smiler ved tanken om hvor lækker, smuk og velsmagende mad vi fik. Inter var overladt til tilfældighederne, og vinmenuen passede perfekt til maden. Vi startede med et glad perlende crement og dertil små stykker brød og kiks med skinke, laks og noget cremeost. Jeg spiser normalt ikke ost, men jeg smagte selvfølgelig på det, og med crementen til, var det faktisk en god oplevelse for ganen. Derefter fulgte endnu en lille ret bestående at et lille bræt med småretter på. Fx en kold aspargessuppe i et shotsglas og lidt grøntsager med kyllingestykker i en lille skål på størrelse med en saltskål. Først derefter fik vi forret. Den bestod af foie gras, der jo ikke er min kop te, fordi jeg synes, det er en ond måde at behandle dyr på. Men jeg spiste altså af det alligevel. Heldigvis bliver det aldrig min yndlingsspise, så jeg har ikke udsigt til livslang dårlig samvittighed. Det smager lidt for fedt til min smag, men med et stykke ristet brød og abrikoschutny var det ok. Efter forretten var vi nået til 1. hovedret. Her fik Aksel bras på spinatbund med røde peberfrugter i små stykker overhelt med lidt olivensovs. Han var rigtig godt tilfreds. Jeg fik en fantastik salat, der var både frisk, farvestrålende, smuk og velsmagende. Næste ret var noget fantastik kalv med friske grøntsager. Også rigtig lækkert og veltilberedt. Derefter var vi nået til desserten. Den ene var over temaet abrikos: Abrikosis, abrikoscreme brûlée, abrikossouffle. Den anden dessert bestod af et stykke fantastisk chokoladekage med skinnende overtræk. Dertil en kugle lækker valnød-is. Sidstnævnte var anrettet på en sølvske der var bøjet rundt, så den stod smukt på tallerken. I det hele taget var alt ved den middag et fantastisk skue, og intet var overladt til tilfældighederne, når det kom til anretning og servering. Som afslutning var der kaffe/te og lækre chokoladestykker. Mmm, vi var så glade og tilfredse, at vi bare sad der og smilede.

Vi tog billeder af den gode mad, og de kommer måske herind….

Det var sandt at sige en fantastik oplevelse at spise der, og jeg kan virkelig få en følelse af glæde over god og vellavet mad. Vores plan var egentlig at tage til en stor vinfestival, men vi gad faktisk ikke. Vi var bare mætte - også af indtryk.

Efter den fantastiske oplevelse var vi egentlig også ved at være godt færdige med Frankrig, og vi orkede slet ikke Colmar mere. Hvis vi ikke havde booket den sidste overnatning i forvejen, var vi taget af sted søndag. I stedet hyggede vi bare med bøger, blade og dvd. Mandag morgen begav i os til Tyskland, hvor vi brugte en hel dag i en kæmpe forlystelsespark, der hedder Europapark. Det var kun en lille times kørsel fra Colmar, og parken er vist den største af sin art i Tyskland. Den fylder hvad der svarer til 18 fodboldbaner, og er en billigere udgave af Disneyland. Det regnede desværre den dag vi var der, men vi var klædt på fra starten, og tog det som en oplevelse. Parken har rigtig mange ruchebaner i alle størrelser. Den vildeste går langt ud over parkeringspladsen. Uha, ikke noget for mig, men Aksel fik trukket g flere gange. Europapark minder egentlig en del om Universal Studio, men flere shows i løbet af dagen, og en 4d biograf. Faktisk så vi der en lille film om skildpadden Sammy, og en spillefilm med ham er lige nu aktuel i de danske biografer.

Da vi ikke kunne rumme flere forlystelser, kørte vi af sted mod nord. Det var fristende at køre hjem den nat, men også farligt, og vi skulle jo ikke nå noget. Jeg kørte 2-3 timer, og så fandt vi et tysk gasthause, og overnattede der. Derfra gik turen ganske fint hjemover, men bilen var så lastet med Alsace-vine, at der dårlig var plads til de obligatoriske tyske dåseøl fra grænsebutikkerne.

Vel hjemme nød vi den regnfulde sommer, og snakkede om, at vi måske alligevel må bide i det sure æble næste år, og holde ferie i skolernes sommerferie. Jeg var desuden til en helt fantastisk koncert med Thomas Helmig i den Fynske landsby. Den blev optaget til tv/dvd, så alle på scenen gav den max gas, og de smillede længere end sædvanligt. Derudover var der fyrværkeri, og ting der dryssede ud over publikum. Topkarakter for den oplevelse! Nu mangler jeg så bare at finde ud af hvad de der optagelser skal bruges til, for den koncert vil jeg gerne opleve igen.

Slutteligt var vi til Stafet For Livet i Svendborg. Det var som altid en god oplevelse, og jeg kan stadig ikke fatte, at andre ikke har det som mig. Der er det hele: Håb, glæde, motion, frisk luft og velgørenhed.

Malene Lyngbo Møller
Malene Lyngbo Møller

Kalender

« May 2018 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

votechdirect.com vocation training schools
accounting degree

Tags

Arkiv

Relaterede