Smartlog v3 » Malenes blog » Fertilitetsbehandling i Rusland
Opret egen blog | Næste blog »

Malenes blog

Om min lille verden

Fertilitetsbehandling i Rusland

4. Jul 2012 23:34, lyngbo

Ønsket om at få et barn er, som jeg tidligere har skrevet, stort. Det gik derfor pludselig hurtigt for os, da vi først havde undersøgt ”markedet” mht. donoræg. Valget stod mellem et dansk eller et udenlands æg. Der er fordele og ulemper ved begge dele, og valget kan være svært alt efter hvad man prioriterer. For os var tidsfaktoren vigtig. Jeg bliver 36 her i sommer, og vi føler i den grad at uret tikker. I Danmark er der udsigt til at man skal vente flere år på et æg. Vi er selvfølgelig skrevet op til et offentligt gratis æg på OUH, men vi undersøgte også det private marked for den slags i Danmark. Det var nedslående at konstatere, at det står stille. Der er ikke mange som melder sig som donorer, og det er meget frustrerende. Noget jeg i øvrigt fik lov at kommentere på i tv2-Nyhederne og tv2-Østjylland:

Det oprindlige indslag.
Indslaget der fulgte efter på landsdækkende tv.

Nå, men tilbage til vores valg. Vi valgte at rejse til udlandet, og jeg sidder faktisk pt. på et hotelværelse i Skt. Petersborg, Rusland. Der var ingen ventetid her, og fra vi var til den første samtale på en danske privatklinik (Ciconia i Århus) til ægoplægning fandt sted her i Skt. Petersborg, gik der under 2 måneder. Så det hele er gået meget meget stærkt. Måske også for stærkt har vi følt ind imellem, men nu hvor vi er ved at være igennem det, er jeg bare glad for, at det blev nu, og ikke til efteråret. Hvis man bruger en dansk ægdonor, skal man dele hendes æg med flere andre kvinder, således at hver kvinde modtager 1-2 æg fra donoren. Hvis man ikke bliver gravid, må man så pænt vente på at en ny donor melder sig. Her i Rusland har de en liste med kvinder der vil donere æg, så der er ingen ventetid. Her får vi desuden alle æggene fra ”vores” donor. Det betyder 2 ting: Hvis man ikke bliver gravid, har man højest sandsynligt befrugtede æg i fryseren, som kan lægges op når man ønsker det. Hvis man bliver gravid, har man mulighed for at få flere børn ved hjælp af de frosne æg. Det betyder at der spares en masse tid og energi, og det betyder, at børnene bliver helsøskende.

Endnu en forskel på behandlingen i Danmark og udlandet er, at man derhjemme lader de befrugtede æg dele sig 2 gange inden de lægges op. I udlandet lader man dem dele sig 5 gange, og de består derfor af ret mange celler i forhold til. En celle deler sig 1 gang i døgnet, så i Danmark består det befrugtede æg altså af 4 celler, mens det herovre består af mange flere celler. Vi har talt med lægerne på OUH om denne forskel. De siger, at det kun er noget laboratorieteknisk, men at det nok er den vej det bærer også i Danmark. Der falder en del æg fra i løbet af de 5 døgn, og de kunne måske være blevet udmærkede fryseæg på dag 2, så på bundlinien, giver metoderne nok samlet set det samme antal graviditeter. 5. dagen er den sidste dag inden ægget begynder at vokse fast, og de skal således senest lægges op der.

Jeg er blevet medicineret hjemmefra og scannet et par gange undervejs, således at min cyklus blev synkroniseret med donorens. Lægen har så givet besked til lægen her i Rusland om tykkelse på slimhinden. Al anden kontakt har vi selv haft direkte med klinikken her i Sankt Petersborg. Det er foregået pr. mail på engelsk, og det har fungeret fint. De er gode til engelsk, og de svarer hurtigt på alle ens spørgsmål. Vi har haft kontakt med 4 forskellige personer på klinikken: Lægen, sygeplejersken, en administrator der tog sig af det med kontrakter og penge samt en koordinator der hjalp med resten. Fx kontakt til en chauffør, gode råd mht. hotel osv.

Klinikken i Rusland sendte os et bud på en donor ret hurtigt. Man må ikke se et billede eller kende hendes navn, men de fik billeder og data på os, og fandt derefter en donor til os. Vi kender højde, vægt, øjen- og hårfarve osv. Desuden ved vi lidt om hendes uddannelsesniveau og karakteristika. Hun er selvfølgelig testet for HIV, leverbetændelse og syfilis, men vi kender ikke til evt. arvelige sygedommer. Det gør hun nok heller ikke selv. Vi accepterede den foreslåede donor, og behandlingen af hende og mig, gik derefter i gang. Vi fik et overskueligt brev om hvilken medicin jeg skulle have hvornår. Recepter mv. fik jeg via Ciconia. Fra klinikken i Rusland bad de desuden om svar på en masse blodprøver og celleskrab, samt en attest på at intet var til hinder for, at jeg skulle kunne gennemføre en graviditet. Disse prøver og attesten lavede vores praktiserende læger. Sygeplejersken i vores lægepraksis er fra Irland, så vi var i meget trygge hænder fordi engelsk jo er hendes modersmål, og hun uden problemer kunne forstå hvad der blev bedt om, og levere det tilbage på engelsk. Alle prøvesvar blev på forhånd sendt til Rusland. Af planen fremgik det også, hvilke dage vi skulle befinde os i Skt. Petersborg. Da min mand jo skulle befrugte æggene den dag de blev taget ud, var der brug for ham, 5 dage før der var brug for mig. Desværre kunne han ikke pga. sit arbejde holde fri lige i de dage, og han rejse derfor til Rusland for et par uger siden og afleverede sit bidrag, som så kom på frost indtil donoren fik taget æg ud. Ifølge planen skulle jeg være her i 5 dage, selvom jeg først skulle til samtale på dag 2 og selve oplægningen først var på dag 3. Men som når jeg selv har fået taget æg ud, så ved man aldrig helt hvad dag det bliver, så jeg havde det egentlig fint med at være her 5 dage, som altså er de anbefalede dage +/- 2 dage. Så var det også muligt at få billige flybilletter, når jeg nu kendte datoerne i god tid. Alle jeg mødte på klinikken var meget venlige, hjælpsomme og forklarede alting på en god måde. Det hele foregår meget vestligt, og forholdene er pæne og ordenlige.

I morgen skal jeg så hjem herfra, og jeg har forhåbentlig mere end gode oplevelser med mig hjem. For oplevelser har der været nok af her i Skt. Petersborg, og det vil jeg prøve at beskrive i et separat blogindlæg.

Kommentarer

 1. SushiStegen
  21. Nov 2012 13:19
  1

  Kære Malene
  jeg håber inderligt for jer, at det gik godt for jer i Skt. Peterborg. Jeg er selv gravid med et lille spansk donoræg og meget lykkelig for at det endelig kunne lykkes at komme tættere på drømmen om at få en barn og blive en familie.
  Jeg ønsker jer alt det bedste

 2. Malene
  24. Nov 2012 12:07
  2

  1000 tak for din søde hilsen og gode ønsker. Og ikke mindst tillykke med din graviditet. Det er fantastisk at læse.
  Jeg blev gravid med Ruslandsægget. Vi var så glade, og det var meget uvirkeligt at se hjerteblinket. Men i 9. uge var der desværre ikke liv længere. Så forfærdeligt at opleve. Uretfærdigt, for vi kan jo ikke bare lave en ny. Efter den lange vej, alle de anstrengelser og mange penge.
  Men vi er kommet igennem sorgen, og er glade igen. Det tog bare noget tid.

  Vi har 2 frosne æg i Sankt Petersborg, og de skal selvfølgelig bruges på et tidspunkt.

  Held og lykke til dig.

Malene Lyngbo Møller
Malene Lyngbo Møller

Kalender

« May 2018 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

votechdirect.com vocation training schools
accounting degree

Tags

Arkiv

Relaterede