Smartlog v3 » Malenes blog » Mest om bøger
Opret egen blog | Næste blog »

Malenes blog

Om min lille verden

Mest om bøger

29. Jun 2010 15:40, lyngbo

Hvis man nu endelig havde noget tid i sit liv og kunne skrive et blogindlæg, hvad skulle det så handle om? Tjaa, jeg er jo nærmest blank. Jeg synes ellers altid jeg har så meget på hjerte (hvorfor hedder det egentlig ikke hjertet, det lyder bedre?).

Jeg havde et noget hektisk forår. Min mors situation gjorde det ikke meget bedre. Jeg har så ondt af hende, og har evig dårlig samvittighed. Hun sidder bare der, og jeg ville så gerne gøre en masse for hende. Det er bare som om, jeg slet ikke kan tage mig sammen. Jeg føler mig doven og uduelig, og får så endnu dårligere samvittighed. For helt ærlig, min mor bor på plejehjem med rigtig gamle mennesker, og jeg farer rundt herude i livet, og kan jo i princippet det hele.

Der var jo også lige noget med et jurastudium og en eksamen. Jeg var i det forgangne semester ikke særlig aktiv eller engageret, for jeg magtede det simpelthen ikke. Jeg var så stresset, og havde så meget om ørerne, at jeg ikke kunne hænge sammen. Virkelig usundt. Jeg ved det godt. Eksamen var den 4. juni 2010, og jeg kender endnu ikke resultatet. Jeg har lige nu ingen ide om, hvordan det gik, og kan dårlig huske opgaven eller noget fra faget. Den første uge efter eksamen, levede jeg på en svævende sky. Jeg følte mig i den grad lettet og befriet. Jeg fik også kommentarer om, hvor glad jeg virkede. Det er virkelig også rart ikke at have det studie hængende over hovedet. Jeg glæder mig hver dag over ikke at have dårlig samvittighed overfor en stak bøger. Fedt bare at koncentrere sig om arbejdet, hus, have, venner og familie.

Jeg nyder også at læse bøger igen. Da vi i januar var i Egypten, læste jeg Sara Blædels Hævnens Gudinde. Den var rigtig god, og jeg var godt underholdt. Nu holdt den jo ikke en uge, og jeg kastede mig derefter over Jo Nesbøls Flagermusmanden. Det er første bind i hans serie om en norsk politimand. Jeg nåede ikke at blive færdig med bogen før her for en lille måned siden. Det er nok medvirkende til, at jeg ikke var helt så vild med bogen. Der var simpelthen for længe imellem at jeg læste i den, at jeg lidt glemte, hvad der var sket tidligere. Desuden var bogen nok lige gammel nok til mig. Den foregik fx før mobilens tid. Nå, men på et tidspunkt vil jeg da nok læse de andre bøger i serien, og der kommer jo stadig nye til, så på et eller andet tidspunkt får jeg vel indhentet forfatteren. Lige nu læser jeg Jette Kaarsbøls Din Næstes Hus. Den er ok skrevet, men jeg sidder tit med en fornemmelse af, at der er noget jeg ikke har forstået eller læst mellem linierne. Jeg var ret vild med hendes debutroman Den Lukkede Bog, som jeg læste mens jeg var sygemeldt i 2004. Faktisk gik jeg og læste på gangene om natten på Riget. En kombination af, at jeg skulle røre mig efter operationen, er b-menneske og ikke rigtig kunne sove om natten. Jeg bliver færdig med bogen en af de næste dage, og skal så i gang med Camilla Läckbergs Havfruen. Jeg har læst alle de andre bøger i serien, og glæder mig meget til denne her. Jeg er jo ret vild med de svenske krimier, men kan også godt mærke, at det er rart at læse noget andet ind imellem. Jeg var på bogudsalg i vinter, og har udover de nævnte, 8 andre bøger jeg gerne vil læse. Så må man jo bare håbe, at der bliver tid til det her i sommer.

Så fik jeg da vist fyldt en lille side alligevel, og løbet bloggen i gang igen.

Kommentarer

 1. Mia Rasmussen
  20. Jun 2011 22:33
  1

  Hej Malene,

  jeg er uddannet radiograf og overvejer et seneskift. Jeg er 39, så synes også det er tiden hvis der skal ske et skift.

  jeg vil høre om det lyder urealistisk, at søge ind på jura deltid, med et 30 timers job og 2 små børn. Bliver det blod, sved og tårer, eller? Jeg tænker mere på hvor meget tid jeg skal regne med at bruge til uddannelsen? mvh M

 2. Malene
  13. Jul 2011 01:54
  2

  Kære Mia

  Det er aldrig for sent! Man skal lære hele livet.

  Du kan selv styre hvor meget du vil bløde, svede eller græde. Med et 30-timers job, har du dog en fordel, mener jeg. Jeg har ikke selv børn, og kan ikke vurdere hvor meget tid de tager. Men de har nok også en far, hvis mor skal have mulighed for at fordybe og udvikle sig. Det er i alt fald vigtigt, at aftalerne med baglandet er i orden. For det her studie kommer til at tage meget af din tid, hvis du skal føle, at du gør det ordenligt.

  Men det er igen individuelt, hvordan man arbejder og prioriterer. Jeg ved med mig selv, at jeg har det bedst med at have læst det meste til hver undervisning, og jeg møder som udgangspunkt altid op til undervisningen. Men jeg læser sammen med nogen som aldrig kommer til undervisningen, og alt derimellem. Det handler om at kende sig selv, og den studieteknik der virker.

  Når jeg har valgt det her studie og lavet en aftale med min mand om at bruge så meget fritid på det, så skylder jeg også mig selv og ham, at gøre det ordenligt. Når det er sagt, får jeg ikke specielt høje karakterer, og det er heller ikke mit mål. Jeg skal mest af alt kunne se mig selv i øjnene, og vide at jeg gjorde en indsats.

  Jeg bruger ca. 20 timer om ugen inkl. lørdagen men undervisning. Nogen bruger mindre.

  Jeg synes, du skal prøve det af. Start her til september og se hvordan det går. Der lægges ud med familie- og arveret, så det er et emne de fleste kender lidt til. Især i vores alder.

Malene Lyngbo Møller
Malene Lyngbo Møller

Kalender

« May 2018 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

votechdirect.com vocation training schools
accounting degree

Tags

Arkiv