Smartlog v3 » Malenes blog » Nummerplader og dyrt dyr
Opret egen blog | Næste blog »

Malenes blog

Om min lille verden

Nummerplader og dyrt dyr

13. Jan 2009 14:46, lyngbo

Med fare for at lyde nørdet…men er typografien på nummerplader ikke blevet ændret? Nu befinder jeg mig dagligt på de danske veje, og jeg synes altså, at nye nummerplader ser lidt anderledes ud. Det er dem der starter med ZP. Hvad skal det nu være godt for? Hvis vi skulle have andre nummerplader i det her land, var det så ikke nærliggende, at det var de der EU-plader, vi skulle til at køre rundt med?

Når man sådan kører i bil, er der jo god tid til mange tanker. Jeg har fx undret mig over, at en Smart Car er på hvide plade. Hey, hvem gider betale den store afgift, når man alligevel ikke har et bagsæde? Det forstår jeg ikke. Så er der ambulancer. De er også på hvide plader. De har heller ikke et bagsæde, men ok, der er jo mennesker bagi, og så er det vel ikke en varebil? Endelig er der rustvogne. Hvordan kan de være på hvide plader? De har vel ikke i den forstand passagerer med…. I al fald ikke nogen der kræver sikkerhedsseler.

Nu vi er ved det der med biler: Vi fik endelig den lille bitte bil tilbage i fredags. Den har været på værksted i over 1 måned, og gensynsglæden var stor. Desværre havde værkstedet glemt at lave 60.000 km eftersyn, og ved vask dukkede der en ny ridse op. Så nu skal jeg undvære den igen i næste uge. Måske skylder jeg lige at fortælle, at manden 10. december ramte et rådyr (måske var det Rudolf?). Der skete ikke ham noget, men dyret døde på stedet, og den lille bil blev slemt skadet. Jeg kunne lige snige den til værkstedet næste morgen. Inde på deres parkeringsplads formåede jeg så at bakke ind i anden bil. For fanden altså. Det var så lige en skade og en selvrisiko mere. Æv. Det var få dage efter en p-afgift og en dyr farbøde til husstanden. Så det var ikke så sjovt, som det lyder nu. Eneste formildende omstændighed var, at dyret smagte rigtig godt!

Kommentarer

 1. Hansemann01
  19. Jan 2009 18:03
  1

  Jo - netop idag var jeg da nær ved at kontakte politiet, da jeg så en smart ny bil en anden skrifttype på nrpladen (Den må være hjemmelavet, tænkte jeg) - også startende med ZP..... Det virker besynderligt, at der pludseligt skal skiftes udseende - den nye skrifttype er ikke pænere eller mere læselig end den gl. Er der nogen, der véd hvorfor, det er ændret?

 2. Malene Lyngbo Møller
  20. Jan 2009 12:11
  2

  Det er nemlig et rigtigt godt spørgsmål. HVORFOR?

 3. Katja
  28. Jan 2009 22:11
  3

  Ang. den nye skrift, så se her, under DESIGN :

  http://nrpl.dk/timeline.php

  Hilsen Katja

 4. Katja
  28. Jan 2009 22:16
  4

  Og vedr. de forskellige nummerpladers farver :
  En rustvogn ER til persontransport(betyder åbentbat ikke noget om personene er død eller ej..!) og er i øvrigt sidestillet ambulancer vedr. afgifter.

  "Afgiftsfritagelsen omfatter køretøjer, der specielt er indrettet og udelukkende anvendes til ambulance- og rustvognskørsel. Køretøjerne kan anmeldes til registrering efter færdselsloven uden ekspedition hos Told•Skat.

  Ambulancer
  En ambulance er et køretøj, som er specielt indrettet til båretransport og med andet nødvendigt udstyr for udrykningskørsel. Fritagelsesbestemmelsen omfatter således ikke almindelige personbiler og busser, som skal bruges til transport af siddende patienter. Sådanne køretøjer klassificeres efter færdselsloven som sygetransportkøretøj til erhvervsmæssig personbefordring. En ambulance må ikke benyttes til andet formål, eksempelvis transport af donorer.

  Rustvogne
  Afgiftsfritagelsen gælder for køretøjer, der er indrettet til transport af kister og udelukkende benyttes til rustvognskørsel. Et køretøj kan ikke godkendes som rustvogn, hvis det er forsynet med indretninger eller udstyr, fx anhængertræk, med henblik på køretøjets anvendelse til andet formål (fx godstransport)."

  http://www.skat.dk/display.aspx?oID=72322&vID=15025

  En anden ting er i øvrigt, at HT-busser kører på gule plade , selvom det jo må siges, at være indbegrebet af persontransport..

 5. Daniel
  10. Mar 2010 11:13
  5

  typografien ændrede sig, da skat overtog styringen af nummerpladerne fra central motor registret
  (CRM ) - man skal jo huske at man ikke kan svine med skattepengene hvis ting ikke ændrer sig. Jeg tør ikke tænke på hvor meget de har brugt på at ændre skriften...

Malene Lyngbo Møller
Malene Lyngbo Møller

Kalender

« May 2018 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

votechdirect.com vocation training schools
accounting degree

Tags

Arkiv