Smartlog v3 » Malenes blog » Penge
Opret egen blog | Næste blog »

Malenes blog

Om min lille verden

Penge

30. Mar 2008 23:18, lyngbo

Vi har talt en del økonomi herhjemme i weekenden. Ikke sådan i klassisk forstand, men af flere grunde, har emnet været oppe og vende.

Vi skal betale en masse penge tilbage i skat. Virkelig mange penge synes jeg. Mere end jeg får tjener hver måned....før skat. Nå, men efter at have talt med SKAT, lykkedes det at få gælden nedbragt....med 500 kr. Æv. Da baggrunden for ekstraskatten gik op for os, var det endnu mere æv: Aksel fratrådte sit gl. job den 9. januar 2007. Derfor beskattes de feriepenge, han fik med sig i 2007, hvilket betyder, at han beskattes af over 40 kg mere end forventet. Havde han fratrådt sin stilling 9 dage før, den 31. december, var det ikke sket. Hold kæft det er surt. De 9 dages løn går ikke lige frem op med skattegælden. Men det ved man så til en anden gang.

Næste gang penge kom på dagsordenen, var da jeg rutinemæssigt tjekkede, hvad der skal betales fra budgetkontoen her i april. Der ser jeg så en opkrævning for noget kabel-tv. Problemet er bare, at vi ikke har kabel-tv. Det har vi ikke haft, siden lejligheden i NV blev solgt sommeren 2006. I al den tid har vi åbenbart betalt for at andre mennesker kan se tv (ovenikøbet den store pakke!). Jeg ringede til regningsservicetelefonnummeret. Tænk, de svarede, selvom kl. var næsten 22. Hatten af for det. Men det skulle blive bedre endnu. Den søde medarbejder godtog uden problemer min forklaring, og noterede, at aftalen var opsagt fra sommeren 2006. Om ca 14 dage får vi vores penge tilbage. Det havde jeg slet ikke turde håbe. Hun fortalte også, at de nu ville lukke for tv-signalet i lejligheden. Så kommer beboerne nok ud ad busken. Gad vide om de så skal betale for næsten 2 års tv? Jeg er ligeglad, men meget lykkelig, for de penge der ganske uventet dumpede ned fra himlen. De dækker da 1/6 af skattegælden. For en god ordens skyld løb jeg lige de øvrige betalinger igennem. Men der var desværre ikke flere uberettigede opkrævninger.

Min filosofi er, at penge sparet er penge tjent. Derfor har vi lige tjent lidt gode penge. Aksels onkel ringede i weekenden. Han har som os en Peugeot, og alle forhandlerne havde åbent hus i weekenden. Eftersom vi ikke får reklamer, eller interesserer os for bilforhandlere pt, vidste vi det ikke. Men Peugeot har åbenbart hustandsomdelt en reklame, hvori de ved en fejl har skrevet, at man i weekenden kunne købe en fartpilot til halv pris. Der skulle have stået, at det kun var ved køb af ny bil. Men det stod der ikke. Aksel onkel havde derfor været forbi sin lokale Peugeot-pusher, der altså måtte sælge ham den fartpilot. Han ringede selvfølgelig straks til andre Peugeot-ejere, og gav os tippet. Vi kørte straks til vores puscher, og der var da heller ingen problem. Vi får fatpiloten til den halve pris. Monteret og det hele. Så sådan kan man meget nemt tjene penge. Hvad gjorde vi med vores viden: Jo vi ringede selvfølgelig, til dem vi kender, der har en Peugeot, så de også kunne tjene lidt penge.

Sådan gik det altså til, at der fløj penge ud og ind af vores liv. Jeg ville dog stadig hellere være ham, der har vundet 38 mio i lotto. Nu håber jeg, det er en, der kan finde ud af at bruge de penge.

Malene Lyngbo Møller
Malene Lyngbo Møller

Kalender

« May 2018 »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

votechdirect.com vocation training schools
accounting degree

Tags

Arkiv